Премиерът Бойко Борисов пожела успех на телевизионния водещ Слави Трифонов, който вчера обяви, че ще търси българи, които да заменят политическата класа в управлението на страната.

"Аз винаги пожелавам успех на всеки, който иска да направи политическа партия. Тогава става ясно колко е трудно. В ГЕРБ има 1200-1300 човека общински съветници, областни управители, министри, заместник-министри, депутати, шефове на агенции, заместник областни управители, кметове, заместник-кметове. От чужбина ли ще ги докараш? Откъде ще ги събераш? Един да те издъни, трябва да се обясняваш месеци наред. То на думи е лесно, но като видим хората, ще стане ясно. Пожелавам му успех. Това е демокрацията", коментира Борисов пред журналисти в Девин, цитиран от БНР.

Решението на Слави Трифононв събра адмирации от лидера на партия "Воля" Веселин Марешки. "Разбрах, че Слави Трифонов започва да търси образовани и компетентни хора, които да популяризира като алтернатива на статуквото. Ние от "Воля" не само го правим, но и с делата си неведнъж, вече като парламентарна партия, сме доказали, че няма да дадем спокойствие на досегашната управленска система и нейните представители. За да променим страната, трябва да се обединим всички, които не искаме България да затъва, заради корупция и некадърни политици. Дела трябват, не само намерения!", написа Марешки в страницата си в социалната мрежа "Фейсбук" по-рано днес.

"Няма причина за предсрочни избори, при положение, че вървим към 4% ръст на икономиката, безработицата падна под 5%, бюджетът ни е с 2 млрд. лева излишък и е дадено началото на сериозна административна реформа, коментира Борисов искането на Марешки.

По думите му "всеки лидер, особено когато е искал да стане някой, а не е, става злобен". "Идваше в централата да говорим, защото искаше да става вицепремиер. Тогава нищо не му пречеше, така че като не им се получи нещо, започват да стават злобни. Това е нормално, но при положение, че ние вървим към 4% ръст на икономиката, че безработицата падна под 5%, че бюджетът ни е на 2 милиарда излишък. Кое да предизвика тези избори, като знаем какво ни чака зад нас? Напротив – административната реформа върви много добре. В скоро време ще имаме и по-добри резултати", обобщи премиерът.