Президентът на САЩ Доналд Тръмп сбъдна мечтата на 11-годишно момче от щата Вирджиния, което предложило доброволно помощта си за окосяването на моравата на Белия дом, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Президентът поздрави сърдечно Франк Джачо, който живее във вашингтонското предградие Фолс чърч. Първоначално момчето, концентрирано в бутането на косачката, не забеляза президента, докато той не се приближи до него в прочутата Розова градина на Белия дом.

Франк писал на Тръмп, че се възхищава на неговия бизнес нюх, че той самият има предприемачески дух, че ръководи бизнеса с косене на моравите в собствения си квартал, както и че за него ще бъде чест да окоси доброволно тревата на моравата в Белия дом. В началото на миналия месец говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс прочела писмото му до президента. Тя поздравила Франк Джачо, заявявайки, че постъпката му е пример за "амбициозния дух на американските предприятия".

Тръмп каза на момчето, че върши страхотна работа. Той е бъдещето на страната и скоро ще стане много известен, заяви президентът.

Франк каза, че иска да влезе в специалните части "тюлени" на Военноморските сили на САЩ. В отговор Тръмп заяви, че някой ден сигурно ще го постигне.

По-рано момчето заяви в интервю за телевизия "Фокс бизнес", че този ден е "на път да стане най-добрия в живота му".