Убийството на българката и 6-годишния й син в германския град Детмолд е дело на хазяина им. Това стана ясно от информация разпространена от прокуратурата в Германия.

24-годишната жена и детето й бяха открити намушкани многократно с нож в апартамента на убиеца рано сутринта вчера.  Те са живеели в същата сграда, но в друг апартамент от няколко седмици.

Заподозреният за двойното убийство е 54-годишният Томас Тюнерман. Полицията е разпространила негова снимка от 2011 г., издирването му върви на високи обороти, съобщиха от полицията в германия, цитирани от "24 часа".

Намушканата многократно с нож Хатидже и синът й живеели в жилището от близо 4 седмици.

11 души от специално звено към полицията в германския град Детмолд разследват убийството, съобщиха от прокуртурата.

Българката и детето й се нанесли на партера в кооперация в Делтмод само преди няколко седмици. Томас Тюнеман е бил хазяин на жената, той самият е живеел на последния етаж. Двамата са се познавали.

Каква е причина за убийството все още не е ясно.

"Да видиш млада жена и едва 6-годишното й дете с толкова намушквания мъртви в едно жилище е голям шок", съобщи прокурорът Кристофер Имих. Според него в рамките на деня ще има повече яснота за причините за ужасното убийство.

Междувременно полицията публикува снимката на убиеца и описанието му с призив всеки, който го познава, видял го е или знае къде се укрива, да се обади незабавно на спешните й номера.

Мъжът носи очила и е висок 1,72. Според непотвърдени данни на съседи той често се карал с наемателката си, но какви са били причините не е ясно.