Продължава разследването на инцидента от петък, при който 47-годишен мъж беше прострелян смъртоносно в заведение в пазарджишкото село Виноградец. Прокуратурата поиска от съда да разреши извършването на допълнителни действия по разследването, предава БНР.

Семейството на убития при нещастен инцидент в пазарджишкото село Виноградец ресторантьор Наско Тонкев не вярва, че 6-годишното момче Юри е произвело фаталния изстрел.

Взетите натривки от ръцете на детето показват, че то е държало пистолета, но не доказват, че именно то е произвело фаталния изстрел. Това може да докаже само специалист с отлична експертиза, твърдят запознати.

Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе искане в съда за предоставяне на разпечатка на телефонните разговори на председателя на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков в нощта, когато нелепо бе убит 47-годишният Наско Тонкев. Това ще докаже дали наистина е имало нерегламентирани разговори между Влайков и прокурора.

Семейството на жертвата твърди, че веднага след тежкия инцидент, вместо да се обади на телефон 112, Лазар Влайков е търсил съдействие от районния прокурор на Пазарджик, с когото били в близки приятелски отношения.