Шведският принц Карл Филип и съпругата му принцеса София станаха родители за втори път, съобщиха в официлания сайт на кралския двор, цитиран от Vesti.bg.

Бебето отново е момче, тежи 3,4 килограма и е с дължина 49 сантиметра. То и майка му са в добро здравословно състояние.

Новороденото е шестото внуче на крал Карл XVI Густав и кралица Силвия.

"Истински щастлив съм", каза бащата в четвъртък пред репортерите в болницата в Дандерюд, където бебето се е родило, предаде изданието Express.

Гордите родители не съобщиха името на втория си син. Това ще направи кралят Карл Густав и ще обяви титлата на внука си.

Първородният син на принц Карл Филип и принцеса София е принц Александър, който се роди през април 2016 година. Той все още не е видял братчето си. Баща им обаче каза, че двамата му сина много си приличат - родени са с еднаква дължина, но принц Александър тежал почти 3,6 килограма.

Карл Филип, който е на 38-годишна възраст, се ожени за бившия модел 32-годишната София Хелквист през юни 2015 г. След женитбата им, София получи титлата принцеса и стана херцогиня на Вермланд. Принцът е второто от трите деца на краля и кралицата на Швеция. Най-голяма е престолонаследничката принцеса Виктория, а най-малката е принцеса Мадалена. Преди дни принцеса Мадалена и съпругът й нюйоркският банкер Кристофър О'Нийл обявиха, че очакват трето дете.