Отвличане край София - синът на известен бизнесмен е бил похитен до дома си в село Герман. 25-годишният младеж е в неизвестност, а часове след първоначалната информация МВР потвърди, че работи и по версията отвличане. 

В момента полицаите издирват момчето, син на Тони Златков - собственик на една от най-големите автокъщи в София - "Софавто". 

Полицията търси младежа, след като в 10:30 часа днес получили сигнал за изоставената му кола. Тя е намерена близо до дома им, с отворени врати, а в нея са оставени документи и телефон. Няма следи от насилие при огледа на колата. 

Сигналът за престъплението е подаден от бащата. В сряда той тръгнал за работа около час след сина си. По пътя, в близост до вилата на семейството, видял колата на Адриан изоставена.  

"Отвличане е една от версиите, по които работим във връзка с изчезналия в района на село Герман мъж.

Факт е, че към момента лицето е издирвано и все още не сме

го намерили. Няма следи от насилие, колата е паркирана, просто лицето липсва“, обясни зам.-директорът на СДВР ст. комисар Борислав Борисов. 

Мястото бе обградено от полиция над 4 часа. 

Първоначално от полицията  потвърдиха, че има тежко престъпление, но не съобщиха отвличане ли е.  

Баща му твърдеше по-рано, че младият мъж не е похитен, предаде NOVA.

Имал връзка с него и всичко било наред. Само колата му била открадната. Информацията обаче е противоречива - пред "24 часа" Тони Златков казал: "Не ме питайте. Не знам дали синът ми е добре". Самият Златков е казал, че няма врагове, не са получавали и заплахи. 

Преди да изнесе официална информация цялото ръководство на МВР се бе събрало в сградата на СДВР, а по-късно даде и пресконференция. 

Единствената официална информация от МВР е по-рано бе,

че издирват собственик на изоставен автомобил - "Тази сутрин към 10.30 часа от тел. 112 е получен сигнал за изоставен на пътя в района на с. Герман лек автомобил. Веднага към мястото e насочен екип от столичната полиция. При огледа е установено, че в колата имало лични документи и мобилен телефон. Установен е собственикът на автомобила, предприети са всички действия за установяването на местонахождението на водача на автомобила".