Денят на нашето раждане, над който нямаме никакъв контрол, предопределя дадени качества, убедени са астролозите. Към тях се отнася и отношението ни към работата. Дали, защото звездите са го начертали или по други причини, но е факт – всеки си има различно отношение към работата. За някои трудолюбието е норма, други пък представители на зодиака се чувстват най-комфортно в хаоса на свободата. Да видим как астрологията влияе на нашето отношение към работата.

Овен

Родените под този знак са амбициозни и целеустремени. Или са ярки индивидуалисти, или направляват останалите си колеги. В каквато и роля да са, Овните изпълняват всяка задача с голяма отговорност и старание. Постоянно развиват потенциала си и така мотивират и околните да се стремят към успех.

Телец

Те са истински „работни пчелички” – стриктни, целенасочени, методични. В условия на стрес може и да са избухливи, но никога и нищо не ги спира по пътя към крайната цел. Докато се чувстват полезни и виждат прогреса, нямат равни на себе си в работата.

Близнаци

Този знак е известен с превъзходството си в комуникационните умения. Освен това, неговите представители могат да вършат няколко неща едновременно. Но е нужно постоянно да ги стимулираш, тъй като имат много бързи умствени реакциии и "прелитат" от една дейност на друга. Близнаците могат да бъдат и капризни, което влияе на работоспособността им. Отдават се изцяло и напредват устремно само в задачи, които ги увличат и са им интересни.

Рак

Представителите на този знак повече се грижат за колегите си, отколкото за собствената си кариера. Могат просто да си работят кротко и незабележимо, но главна цел за тях винаги е поддържането на стабилна емоционална среда в офиса. Когато се сблъскат с хаос и риск обаче, темпераментът им избива на повърхността и по-скоро започва да вреди на работата, отколкото да помага.

Лъв

Родените под този знак, често са високомерни и много уверени в себе си. Лъвовете винаги се стремят да бъдат лидери, затова и дават най-доброто от себе си в работата. И го правят така, че всеки да го забележи. В крайна сметка и наистина, най-добре се справят с поемането на цялата отговорност, тъй като умеят хладнокръвно да се справят със задачи от каквато и да е сложност. Единственното, което понякога им пречи е вечният им стремеж към конкуренция и себедоказване.

Дева

Родените под този знак са надарени с аналитичен ум, невероятна педантичност и самовзискателност. Те са работохолици, способни да стигат до крайност. Работят много и вършат всичко на най-високо ниво. Естественно, при такова темпо, често мрънкат и се оплакват. Но това по никакъв начин не влияе на качеството на работата им.

Везни

Често се превръщат в любимците на офиса, защото притежават невероятен чар. Стремят се винаги да намират баланс между работа и личен живот. Не очаквайте от тях да се посветят изцяло на работата си, по-скоро ще намерят хората, които да свършат колкото се може повече задачи вместо тях. Затова и от Везните се получават отлични мениджъри.

Скорпион

По правило, хората, родени под този знак са надеждни и умеят да се владеят. Работят най-добре в уединение, това им позволява максимално да се съсредоточат върху задълженията си. Никога не биха премълчали, ако нещо не ги устройва. Темпото им може да е плашещо на моменти, но усърдието и вниманието им към детайлите буди възхищение.

Стрелец

Родените под този знак се отнасят към тези, които умеят да работят позитивно. Излъчват увереност и ентусиазъм. Имат и навика да се товарят с повече, отколкото им позволяват силите и уменията, поради което често се случва да не довършват задачи. Съобразителни са и могат да намират баланса между лекото отношение към работата и усърдното постигане на поставената цел.

Козирог

Представителите на този знак се гордеят с това, че са много продуктивни. Предизвикателствата само ги правят по-силни. Козирозите не обичат да си поставят много задачи едновременно, по-силни са в това да се концентрират в едно нещо и да го правят по-добре от всеки друг. Понякога, тази болезнена фокусираност ги предразполага към резки промени в настроението. Когато Козирозите получават достойно възнаграждение за работата си, то сложността – колкото и голяма да е тя, престава да има значение за тях.

Водолей

Хората от този знак обичат да работят в собствен ритъм. Лесно намират общ език с колегите си и са готови да отделят повече време за общуване с тях – най-често, когато им стане скучно в работата. Имат склонност към застой, затова и често сменят заниманията си.

Риби

Славят се с лоялността си в професионалната си реализация. Трудолюбиви са и вярват искрено в това, което правят, стига да им харесва. В този случай се стремят към успех на всяка цена.Но, ако ненавиждат работата си, това бързо става очевидно за всички, тъй като Рибите не си губят времето да променят условия и условности. По-скоро час тутакси ще тръгнат да търсят нещо ново.