„ВИТТЕ Аутомотив България“ ще разшири завода си в Русе с ново производствено хале, както и с прилежащ логистичен участък, съобщиха от компанията. Заложено е персоналът през идните пет години да нарасне с около 500 души. Фирмата предлага работни места за специалисти в областта на мехатрониката, инженерните науки, логистиката, както и на голям брой работници в производството. В момента в нея се трудят над 800 човека и ако бъдат назначени още 500, тя ще се превърне в един от най-големите работодатели в областта.
Проектирането на новата производствена сграда вече е започнало, а намеренията са началото на производството в нея да започне от средата на 2018 година. Планира се и оптимизиране на служебната автобусна услуга чрез изграждане на нов транспортен терминал. За планираното разширение компанията е провела анкета сред работещите за препоръки, идеи и желания от тяхна страна, като много от отговорите са взети под внимание. 
„ВИТТЕ Аутомотив“ е един от многото работодатели в Русенско, които изпитват трудности в осигуряването на работна ръка. Компанията се опитва да привлече кандидатите с втора фирмена столова, зони за почивка, безплатен транспорт, климатизация на всички помещения - все хубави неща, които вече са стандарт в повечето от големите русенски фирми.