Обикновените хора често смятат, че животът на милиардерите е изпълнен с екзотични пътувания, яхти, частни самолети, скъпи коли и т.н. Но не всички милиардери живеят по този начин. Един от най-ярките примери за това е най-богатият човек в света - Бил Гейтс, съобщава онлайн изданието BusinessInsider.

То е публикувало извадки от различни интервюта на Гейтс, в които той разказва за за навиците и рутинните неща в ежедневието си. Прескачаме направо към края на деня, когато Гейтс не пътува и е в дома си. Тогава обича да приключва деня с... миене на чинии. "Други също доброволстват, но аз предпочитам моя си начин", казва Гейтс. Той допълва, че миенето на чинии му помага да разпусне в края на деня.

Подобно на Илон Мъск, Гейтс разпределя деня си на 5-минутни интервали. Обикновено се старае да си осигури поне 7 часа сън, като денят му започва с леки упражнения и бягане на пътека докато гледа DVD-та с различни курсове. След това би трябвало да следва закуска, но Гейтс често я пропуска. Задължителна част от графика му обаче е преглед на заглавията в медиите, като обикновено чете The New York Times, The Wall Street Journal и The Economist.

Гейтс казва, че гледа да не пропуска обяда. Любимият му обяд? Не, не са омари, хайвер или други подобни ястия. Всъщност, Гейтс казва, че най-любимото му ястие е най-обикновен чийзбургер. Той го обожава и гледа да е редовна част от менюто му.

Обикновено по-голямата част от деня на Гейтс минава в срещи и работа по благотворителната му фондация. Все пак, той си заделя и свободно време за почивка. От него немалка част отива за четене на книги. Гейтс чете всичко. От обучения по различни теми и сфери до разкази и романи. Обича и да играе тенис, а пред уикендите играе и бридж със семейството си.

Когато има повече свободно време пък обича да бъде с децата си и да пътува с тях. Но за разлика от повечето милиардери не ходи по екзотични острови, а по необичайни дестинации. Най-много обича да посещава електроцентрали, заводи и дори силози за ракети заедно със сина си. Казва, че така и двамата научават много интересни неща.

А когато не пътува, обича да си седи у дома.