"Крайно време е туристическите дейности в България да влязат в рамките на закона", заяви вицепремиерът

Нова серия проверки по нощните заведения в „Слънчев бряг” и нова серия скандали. Тази нощ вицепремиерът Валери Симеонов инспектира едно от най-популярните заведения в курорта - дискотеката "Бедрум". Там го посрещнаха с обиди и скандирания "Оставка".

Новините на NOVA потърси Валери Симеонов за коментар. Той беше категоричен, че не смята да влиза в обяснителен режим. Междувременно обаче в профила си във Facebook той коментира акцията от тази нощ.

"Тази нощ държавата влезе в ролята си и в “Бедрум” – открита дискотека, работеща в противоречие с редица разпоредби на закона и тероризираща целия залив от години. При първата проверка беше иззета апаратура и изцяло спряно озвучаването. При втората отново беше спряно озвучаването, с което държавата показа воля и способност да наложи ефективно закона”, написа Симеонов.

„Рецидивистите от “Оксижен” отново тормозеха района с високи децибели, но и новият им комплект апаратура беше конфискуван и се възцари тишина. Що се отнася до обвиненията, че се фокусираме само върху шума, добре е всички да знаят, че две поредни вечери от касата на “Оксижен” се конфискува целият оборот по около 8000 лева на нощ, налагат се актове по трудовия кодекс, закона за акцизи, данъци и складове и други”, пише още вицепремиерът.

Валери Симеонов се закани, че контролът на държавата върху заведенията и другите търговски обекти в „Слънчев бряг” и Черноморието ще стане еженощен до края на сезона.

„Крайно време е туристическите дейности в България да влязат в рамките на закона, а след началото на следващата пленарна сесия на Народното събрание да прокараме подготвените промени в законодателството, които да спрат терора над нормалните хора”, написа още Симеонов.