Производствен цех на фирма „Фин Коутинг Системс“ за нанасяне на индустриални флуорополимерни покрития беше открит вчера в Русе. Той се намира на бул. „Тутракан“ 44Б и разполага с оборудване, отговарящо на последните технологични изисквания за най-качествена повърхностна обработка в тази област. 
Фирма „Фин Коутинг Системс“ е създадена през 2016 година като част от финландската индустриална група Alu-Releco, която работи в сферата на индустриалните покрития още от 1967 година. Тя е специализирана в нанасянето на тефлонови и други флуоропластови (PTFE) покрития, като в Русе се предлагат същите професионални услуги по тефлониране и обработка на повърхностите като компанията майка.
Основните клиентски сегменти на фирмата са хранително-вкусова промишленост, металообработване и машиностроене, химическа промишленост, пакетираща и целулозно-хартиена промишленост. Компанията също така предлага свои решения, приложими и в други индустрии. Това се дължи на факта, че покритията, предлагани от „Фин Коутинг Системс“, могат да се приложат почти навсякъде в производствените процеси на фирмите или крайните им продукти, обясни управителят на фирмата Марин Маринов. 
Целите на ръководството на фирмата са идната година да навлязат и на румънския пазар.
Професионалният екип в Русе засега е малък, но доста сплотен, а през следващата година се планира да се разкрият още 4-5 работни места. 
Нашите служители са обучени във Финландия и с желание да прилагат в България опита получен от там, посочи Маринов.