Семейство от Котел е задържано по разследване на побой над 69-годишна жена от Нова Загора, нанесен по особено жесток начин, съобщи МВР.

Криминалистите получили сигнал от 38-годишен мъж, намерил майка пребита и в безпомощно състояние. Жената е незряща и живее сама в Нова Загора. Тя е настанена в болнично заведение в град Сливен с фрактури на ръце и лицеви кости, както и с множество други наранявания с опасност за живота.

След като анализират първоначално събраната информация, разследващите започват работа по три основни версии. Постепенно се изяснило, че престъплението е свързано с дейността на пострадалата като гадателка. През 2016 г. жената била посещавана от семейство от град Котел, потърсило помощ в алтернативни методи за справяне със здравословен проблем. По първоначални данни, когато методите не довели до желания резултат, хората потърсили и други лица, занимаващи се с подобна дейност. Междувременно решили, че 69-годишната жена умишлено им причинява беди и замислили отмъщение. Така на 15-ти срещу 16-те юли те проникнали в дома ѝ докато спи и ѝ нанесли множество удари с твърд предмет.

Във връзка със случая на 2 август в град Котел са задържани Д.С./58г./, синът му Г.Г./35г./ и 26-годишният Г.Б., всички жители на града. След доклад на случая в прокуратурата, мярката им за задържане била удължена до 72 часа, а с решение на Окръжен съд-Сливен на Г.Г. и Г.Б. е наложена мярка за неотклонение „домашен арест", а на Д.С. - „парична гаранция".