Историята на 50-годишният Лий Джордан, е доказателство, че никога не е късно да започнете здравословен начин на живот и да отслабнете. Той започнал да води здравословен начин на живот, заради любовта си от гимназията Бет Швеин, загубил 125 кг и днес твърди, че любовта е спасила живота му, пише struma.com.
Джордан не винаги е имал проблемите с наднорменото тегло. Всичко се е променило в края на двадесетте години, когато е започнал да качва килограми и да качва маса до 205 кг. Той твърди, че дневно приемал по 12 хиляди калории.

Но всичко се променило, когато той отново срещнал старата си любов от гимназията, с която днес има брак и заедно имат фитнес център на Джаксънвил плажа.

"Бет ме погледна и в очите и не видях нищо друго освен любов. Не мога да ви опиша колко е мощно чувство, което почувствах в този момент. Това промени живота ми напълно " - каза Джордан за CNN, който само преди шест години е имал сериозни проблеми със здравето. Страдал е от диабет, белодробни болести, анемия, високо кръвно налягане и холестерол.

"Никога не съм ял по-малко от две фамилни пици, след това, фамилна опаковка чипс, две големи пакетчета - Кекс и огромни количества сладолед в едно хранене - всички свои емоции погребвах с храна", заяви Лий, който днес има само 80 кг.

"Любовта и подкрепата ме промениха. С малко труд, може много да се постигне всичко", заключава Джордан.