Най-титулуваният плувец на планетата - носителят на 23 олимпийски титли Майкъл Фелпс, изгуби дуела си с бяла акула, организиран от телевизионния канал "Дискавъри".

Фелпс, който сложи край на кариерата си след олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година, беше победен с две секунди от хищника в надпреварата между тях.

И все пак трябва да се отбележи, че американецът не рискува живота си и не се състезава редом с морския хищник за най-голямо разочарование на зрителите на предаването "Фелпс срещу акулата".

Екипиран с моноплавник, за да увеличи скоростта си, и под наблюдението на експерти, Фелпс преодоля същото разстояние като акулата, заснета преди това край бреговете на Южна Африка.

С помощта на специални ефекти конкурентите бяха пуснати заедно, разделени от плаващи прегради, досущ като в олимпийски басейн. Дуелът им протече виртуално.

Фелпс си призна, че това е било едно от най-трудните състезания в кариерата му заради ниската температура на водата. Акулата надмина себе си в последните метри, като плонжира, за да улови тюлен и като изхвърча над водата, за да преодолее финалната линия.