Мъж бе спасен от стюардесите и пилотите на борда на полет от София за Брюксел. Инцидентът станал на 23 юни по време на полет към белгийската столица.  Това съобщиха от Bulgaria air, които получили благодарствено писмо от същия пътник.

“За съжаление престоят ми в България ми донесе доста тежък вирус, който затрудни връщането ми до Белгия. По време на полета загубих за кратко време съзнание и ако не беше бързата и компетентна помощ, която ми оказаха членовете на екипажа, изходът можеше да бъде фатален за мен. По време на полета бе организирано също лекар от летището да чака при кацането“, пише в писмото си към авиокомпанията пътникът, пожелал да остане анонимен.

„Много Ви моля да предадете на всички Ваши колеги и на капитана на самолета моята благодарност за компетентната и хуманна помощ, която ме спаси. Възхитен съм от професионалния начин по който се справиха с тази ситуация“, допълва той.

За ситуацията разказа и една от стюардесите, която е била на борда на същия полет. „Около 30 минути преди самолетът да кацне на брюкселското летище, на един от пътниците му прилоша. Предложихме му болкоуспокоително, но много бързо разбрахме, че ситуацията е по-сериозна. Болката му ставаше все по-силна, а той самият – все по-слаб. Изгуби за кратко съзнание. Дадохме му кислород, за да се свести. Грижехме се да му е прохладно. Междувременно командирът се свърза с летището в Брюксел и организира линейка, която да посрещне мъжа на летището. Успяхме да го стабилизираме и когато дойде време да слезем от самолета, го предадохме на медицинските лица. Много сме щастливи, че пътникът е добре“, категорична е тя.