От 11 до 14 юли в Юридическия факултет на Русенския университет се проведе мастер клас по правата на човека. Гост-лектор на обучението бе Иван Боев – доцент по публично право в Страсбургския университет. Визитата на доц. Боев се осъществява по програмата Еразъм+, като в основата е билатерално споразумение между Юридическите факултети на университетите в Русе и Страсбург.

В обучението взеха участие студенти, докторанти и преподаватели от Юридическия факултет. В продължение на 5 дни те работиха по теми, свързани със защитата правата на човека и подготвиха симулиран процес по предварително зададен казус.

Финалът на обучението бе днес в зала "Венелин Ганев" на Русенския университет. Приветствие от името на ректорското ръководство отправи заместник-ректорът по международно сътрудничество и евроинтеграция – проф. Юлиана Попова. По време на заключителната част участниците пледираха пред тричленно жури в състав – доц. Иван Боев и съдиите от Районен съд – Русе Надежда Александрова и Милен Петров.

Всички, които се включиха в мастер класа, получиха сертификати за участието си.