Носителят на Купата на България "Ботев" Пловдив завърши 1:1 като гост на "Бейтар" Йерусалим в първи двубой от втория предварителен кръг на Лига Европа на стадион "Мошава" в Петах Тиква.  

Израелците откриха резултата още в 11-ата минута след центриране от корнер, несигурно излизане на вратаря Иван Чворович и гол с глава на защитника Тал Хила. Първият удар на играч на "Ботев" пък дойде 10 минути по-късно, дело на Серкан Юсеин, който от 30 метра направи добро изпъление, но без резултат. 

До края на полувреме "Бейтар" изпусна още две положения, но най-сериозният пропуск беше на Тодор Неделев, който не се справи с вратаря Клайман, излязъл очи в очи с него. 

През втората част "Ботев" вдигна още оборотите и след някои добри спасявания на Иван Чворович и колегата му на вратата на "Бейтар" втори гол най-после влезе и той беше в полза на "канарчетата". В 73-ата минута след добра комбинация на българския тим Серкан Юсеин беше точен след добавка. 

Така двата тима оставиха развоя на битката за втория мач в България. "Ботев" достигна втория кръг на турнира след две победи над албанския "Партизани" (3:1 и 1:0) в първия кръг.