Бившият нападател на "Фиорентина", "Рома" и националния отбор на Аржентина Габриел Батистута живее със сериозни болки в краката. БатиГол, както го наричат футболните фенове, сам призна това в интервю за официалния сайт на ФИФА.

"Имам трудности с ходенето. Дадох повече на играта, отколкото трябваше да й дам", заяви Батистута, отбелязал над 250 гола в кариерата си.

Именно дългогодишната му кариера е причината за жестоките болки в крайниците. През 2014 г. той дори е поискал краката му да бъдат ампутирани. Тогава Батистута е изпитвал трудности дори да стигне до банята си въпреки, че тя е била на метри от него.

Вдъхновен от лекоатлета Оскар Писториус, бившият нападател на "Фиорентина" е признал пред ортопедичен специалист, че иска да се подложи на операция по отстраняването на краката. Доктор на име Аванци обаче му е отвърнал, че това звучи налудничаво.

В крайна сметка легендата се е подложила на далеч по-лека операция, след която е било постигнато видимо облекчение. Сега обаче старите болки отново настигнаха острието, което някога беше страшилище за защитниците по света. 

Получил във Флоренция прякора „Батигол“, нападателят спечелва обичта на запалянковците, когато не напуска "Фиорентина" след изненадващото изпадане на тима от Серия А през 1992 г. Батистута отбелязва множество от ценните голове, върнали отбора от първи опит отново в елита. През 2000 г. е продаден на "Рома", където вкарва 20 гола в сезона, в който римският гранд печели титлата от италианското първенство за трети път в своята история.