Задържаният за нападението срещу доктор Албена Гагова в болница "Шейново" Владимир Стоянов за момента отказва да съдейства на разследващите.
 
Младият мъж направил няколко опита да се скрие от полицията след инцидента.
 
Пред БНР началникът на Първо районно полицейско управление в София комисар Георги Хаджиев разказа, че Стоянов е с няколко присъди, а в момента срещу него се водят две досъдебни производства.

За първи път от полицейското управление, където се води разследването по случая, обявиха нови подробности около бруталното нападение.

 

"На 1 юли 2017 г. е получен сигнал в дежурната на Първо районно от колегите от Пето РПУ, че в болница ИСУЛ е отишла за преглед акушер-гинеколог от "Шейново". Веднага дежурната оперативна група се насочи към болницата", разказа комисар Хаджиев.
 
"Д-р Гагова от болница "Шейново" споделила, че след нанесения удар в лицето е изпаднала в безпомощно състояние, по-скоро санитарката, която я е  намерила, е коментирала това. Предприети са веднага оперативно-издирвателни мероприятия, вследствие на които е установен извършителят на престъплението. То може да се характеризира като нанесена лека телесна повреда на длъжностно лице", поясни той.

Стоянов е променил външността си часове след нападението, вероятно да се укрие от полицията, добави комисарят.

"Колеги от Трето районно задържат лицето в абсолютно променен външен вид. Според свидетелските показания по време на извършване на престъплението той е бил с коса, а когато го задържат, той е с избръсната глава. Отказва всякакво съдействие по разследването", коментира още комисар Хаджиев.