Изплашен Ромео е скочил по неволя от висока тераса на жилищен блок във Велико Търново, докато се опитвал да се скрие от разярения съпруг на изгората си. 26-годишният прелюбодеец обаче паднал от над 20-метровата височина и издъхнал на място.

Трагедията се разиграла около 6 часа в четвъртък на ул.“Поп Харитон“ в старата столица, съобщава "Труд".

В сряда вечерта младият мъж отишъл на гости на приятелката си, която е омъжена. Тя го поканила, тъй като съпругът и бил нощна смяна. Вечерта двамата изпили солидно количество алкохол и се забавлявали. На разсъмване обаче заспали и мъжът на стопанката ги изненадал като ненадейно се прибрал по-рано от работа. Като чул, че входната врата се отваря, гостът скочил от леглото и изплашен побягнал към терасата. Той решил да се спаси от гнева на мамения съпруг като се опитал да се прехвърли на съседния балкон. Замаян от стреса и погълнатия алкохол обаче се изплъзнал и полетял от 6-я етаж на кооперацията. След миг младият любовник паднал върху тротоара пред кварталния магазин и починал.

Потресени минувачи и живущи в блока подали сигнал на тел.112. На място пристигнали криминалисти и пожарникари. Трупът на загиналия търновец бил откаран в моргата на областната болница, а огнеборците се наложило да мият окървавената пътна настилка след любовната драма.