Победителите в престижния конкурс „Автомобилен сервиз на годината“ за 2017 г бяха обявени на церемония в четвъртък вечер. В оспорваната надпревара тази година взеха участие 40 сервиза, като от тях вотът на публиката и експертното жури посочи 24, които продължиха във втори кръг от състезанието. 

Авторитетното жури в състав  Емил Германов, председател на УС на Съюза на автосервизите в София, доц. Маджарски и инж. Дамянов от Технически университет, Катедра „Двигатели, автомобилна техника и транспорт“, Илия Левков, председател на Национална браншова организация за електрическа мобилност, представители на партньорите на инициативата - Shell България, Орбико България и SGS България, кактo и на медийния партньор, BBC Top Gear, посетиха и оцениха всички сервизи-финалисти.

Големият победител тази година е „Ауто Бавария ООД“, който събра най-много точки в две категории - „Голям мултифункционален сервиз“ и „Обслужване на хибридни и електрически автомобили“, така спечелвайки си и титлата „Автомобилен сервиз на годината“ 2017. Сервизът беше високо оценен по критерии за въведени системи за обучение и квалификация на персонала, степен на подготовка за обслужване на електрически и хибридни автомобили, развита материално-техническа база, въведени добри европейски практики в работата с клиенти, както и развита система за проследяване на клиентската задоволеност.

В категорията „Компактен мултифункционален сервиз на оторизиран представител“ победител е Дарукар, който впечатли журито с квалификацията на своите служители, развитата материално-техническа база и специализация в нетипични за сервиз дейности – ремонт на агрегати и възстановяване на резервни части. 

Варненският сервиз ЖИЖО - 82 спечели в оспорвана надпревара с Дунев Мотор Спорт Р21 в категория „Компактен мултифункционален сервиз“, като показа ниво на обслужване и сервизиране, доближаващо се до нивото на компактните сервизи на оторизираните представители, и особено развито отношение към обслужването на клиентите, както и много високо ниво на материално-техническата си база. 

Дунев Мотор Спорт Р21 беше отличен с поощрителна награда за въведени иновативни практики в дейността и сервизното обслужване, както и фокус върху клиентското обслужване. 

Сервизът на Порше София Запад беше отличен в категорията „Екосъобразност при смяна на масла“ за въведените и стриктно прилагани високи професионални стандарти при смяната на масла. 

Автоцентър Радиал спечели вота на публиката и така заслужи наградата в категория „Близо до клиента“.

Пълен списък на победителите в конкурса:

Категория „Голям мултифункционален сервиз“

Първа награда  - Ауто Бавария ООД

Втора награда - Порше София Запад

Трета награда - София Франс Ауто ТСК София 3 АД

Категория „Компактен мултифункционален сервиз на оторизиран представител“

Първа награда - Дарукар

Втора награда - София Франс Ауто - Велико Търново

Трета награда - Ауто Франс 3000 ООД

Категория „Компактен мултифункционален сервиз“

Първа награда - ЖИЖО - 82 ООД

Втора награда - ДУНЕВ МОТОР СПОРТ Р21

Трета награда - Автокомплекси Маями

Категория „Близо до клиента“

Автоцентър Радиал

Категория „Екосъобразност при смяна на масла“

Порше София Запад

Поощрителна награда за иновативност

ДУНЕВ МОТОР СПОРТ Р21

Категория „Обслужване на хибридни и електрически автомобили“

Първа награда - Ауто Бавария ООД

Втора награда - София Франс Ауто ТСК София 3 АД

Трета награда  - Еспас Ауто ООД

„Автомобилен сервиз на годината 2017“

Ауто Бавария ООД