45-годишен жител на сливенското село Въглен е задържан по обвинение, че на 28 юни е изнасилил 14-годишната си дъщеря. Според представителя на районна прокуратура – Сливен имало данни, че Христо Асенов е вършел същото с малката Фатме в продължение на последните 5 години.

Задържаният е работел като охранител към частна филма, стопанисваща язовир край село Асеновци, нямал официален брак, но от 17 години съжителствал на семейни начала с Маргарита Н. от близкото село Нейково, от която имал две деца – Фатме и с година по-големият й блат Мехмед, коментира кметът на Въглен Ахмед Якубов.

Селският управник сподели, че задържането на Асенов е станало в пълна тайна, местните разбрали за случилото се часове по-късно.

„Христо е много зъл човек, ако да е мюсюлманин. Тукашните се страхуват от него. Имало е случай като се напие да върши какви ли не щуротии – разбивал е коли, прозорци на къщи, налитал е на бой.Преди години го бяха спипали с незаконно оръжие, ходеше да ловува по Балкана. При мен сега има призовка, викат го на съд в Сливен на 11 юли за един откраднат от служител на горското таблет...“, коментира Якубов.По думите му миналата есен момичето спряло да ходи на училище, макар да завършило успешно осми клас.

Той остана изумен от „новината“, че съселянинът му е насилвал дъщеричката си години наред, по думите му това едва ли е останало скрито от майката.

„Това е изверг, а не човек. Сигурно е плашел булката си, че ще я заколи и закопае някъде из планината ако си отвори устата.Такива не трябва да ги пускат от затвора след като няма смъртно наказание...“, допълни още кметът на Въглен.

Срещу Асенов е повдигнато обвинение по член 152 ал.2 за кръвосмешителна сексуална връзка, предвиждащи затвор от 10 до 20 години.