Пламен Костов: Това е паметник на всички българи, не съм съгласен да го даряват на БСП

Варненец си поиска 100 лева, дадени за строителството на Чинията на Бузлуджа. Поводът за авангардното искане е писмото, с което след 6 години протакане соцлидерът Корнелия Нинова настоя държавата все пак да предостави на Столетницата паметника.

„Откъде накъде ще го дават на БСП, след като този

паметник е на всички българи и е построен с нашите пари.

Нали същите тези комунисти го оставиха да го разграбят, а сега искат да го вземат, но плачат, че трудно ще го възстановят. А го искат, защото туризмът се раздвижи и видяха, че могат да лапат от интереса към монумента. Но той е строен с наши пари“, категоричен е обаче Пламен Костов, който допълва пенсията си с риболов и лов на рапани. „Навремето, когато дойдеше време за заплата, партийния секретар сядаше до касиерката и след като си вземем заработеното, ни караше да си купуваме някакви марки от по 5 и 10 лева и да ги лепим в една книжка. От учениците пък събираха по 1 лев. Отделно ни караха да работим безвъзмездно по цели седмици на бригади, парите от които отиваха пак за сторителството на паметника на Бузлуджа. Сега бил техен и щели да си го вземат. Ама

аз пък искам да си взема моя дял,

защото не съм съгласен да го подаряват на БСП“, разказа още той и обобщи: „Тези, които докараха България до нивото на държава от третия свят, нямат право да се разпореждат със строеното с парите от народа. Ние сме част от този народ и ако ще дават нещо на БСП, да ни овъзмездят, защото аз и много други „дарители“ като мен от миналото, не сме съгласни с днешното „даряване“.