"Tова е било библиотека с абонамент". По този начин главният прокурор Сотир Цацаров коментира пред журналисти последния СРС скандал.

В резултат на доста упорита работа, това е предотвратено и разкрито. „Дали има, или няма други служители, не мога да кажа.

Успели сме да установим престъпна дейност, на един служител. Това е било библиотека с абонамент, желаеш да провериш дали си в регистъра, дали си записван, кои са контролираните ти телефони и кой е оперативният работник, на който се предава съответната информация. Плащаш и можеш да провериш, поне това го спряхме”, каза Цацаров.

„Ако имам данни, ще има още арести, но самият факт, че успяхме едно да установим, и то чрез техническия му път, защото то не се върши пред очите на всички. Това е престъпление, което се върши с боравене преди всичко с техника. Самият факт, че е установена, сега значи, че има някаква защитна система от пароли, която позволява да се установи не просто кой е проявявал интерес, а кой е осъществявал нерегламентиран достъп, и може би самата тя не е била информирана за тази система”, каза още Сотир Цацаров.