Списание "Time" класира десетте най-сигурни за посещение държави. Данните са от доклад за туризва в световен мащаб за 2017 година, където държавите са подредени според степентта на сигурност. 

В оценката са включени поредица от индикатори, като основен е индексът на вероятността от терористичен акт. В тази връзка е направена оценка на броя на атентатите в съответната държава за периода 2010-2012 година и какъв е броят на жертвите и нанесените щети. 

В държавите, класирани на върха на таблицата, са определени като места, на които вероятността от атенат е най-ниска. Докладът оценява също икономическото влияние на тероризма върху бизнеса, а също така и влиянието, което оказват престъпността и насилието върху бизнеса. 

10. Катар

Катар е една от водещите страни в Близкия изток по отношение на безопасността. Тук можете да правите много неща: Има голямо разнообразие, което може да се направи тук: да се разхождате из пазара Сук Акиф в Доха, да посетите частния музей на Шейх Файсал в Ал Самия или да прескочите на изкуствения остров Перла

9. Руанда

На девето място е Руанда. Въпреки че страната не постига добри резултати при всички показатели (индексът на тероризма и степента на убийство не са толкова ниски, колкото повечето други в този списък), работата на полицията е определена като надеждна (шесто място). Страната  дом на някои невероятни природни чудеса: туристите могат да посетят парк с горили или да видят жирафи и лъвове. 

8. Швейцария

Швейцария заема осмото място по сигурност, а също така е и в топ 10 на туристическите дестинации. 

7. Норвегия

Норвегия е класирана сред първите държави заради високото ниво на полицейските власти и сравнително ниско ниво на убийствата. 

6. Сингапур

В Сингапур насилието и престъпленията, свързани с бизнеса са на доста ниски нива. По надеждност на полицията страната заема четвърти място, а процентът на убийствата там е третият най-нисък в света. 

5. Хонг Конг

Хонг Конг е с едно от най-ниските нива на тероризъм в света. Вероятно най-голямата опасност там е фалшивата валута. 

4. Оман

Въпреки че съседът ѝ Йемен е разтърсван от конфликти в последните години, Оман заема четвъртото място по сигурност с най-малка вероятност от терористични актове в световен мащаб. 

3. Исландия

В последните години Исландия се превърна в модна дестинация, така че третото място за най-сигурна държава може да се смята само за бонус. 

2. Обединените арабски емирства

Със своите 14.4 милиона посетители за 2015 година ОАЕ е втората най-сигурна държава в света. 

1. Финландия

Начело на класацията е Финландия.