Доналд Тръмп е получил десетки милиони от голф игрищата и курортите си, които стават все по-популярни, тъй като посещенията в тях се увеличават значително след встъпването на Тръмп в Белия дом. Това става ясно от документите, публикувани в петък от Службата по държавна етика на САЩ.

Тръмп е представил 98 страници документи, които показват финансовото му състояние. Това обаче е само частична картина на неговото богатство, тъй като тя показва доходите и активите на американския президент между януари 2016 г. и април 2017 г. Трябва да се има предвид, че това не са данъчните декларации на Тръмп, които той отказва да покаже публично. 

Показателен за приноса на президентството към доходите на Тръмп е фактът, че собствеността, която е посещавал най-често в качеството си на президент, са отчели най-голям ръст на приходите. Тръмп е получил 37 млн. долара приходи от Mar-a-Lago - курортът във Флорида, който тръмп нарича „Зимна бяла къща“. Близкият до него голф клуб отчита приходи от 20 млн. долара за времето, откакто Тръмп е президент.

Откритият през миналата година хотел на Тръмп във Вашингтон пък остава на трето място - той е помогнал на настоящия президент на САЩ да забогатее с още 19.7 млн. долара. От документите, отразяващи инвестициите му, различните активи, доходи и пенсионни влогове става ясно, че Тръмп е спечелил 288 млн. долара от общо 565-те си компании и организации.

Друг показателен пример как Тръмп забогатява от стоенето на президентския пост са приходите от книгата му "Изкуството на сделката". През пролетта на 2016 г., когато тече предизборната кампания в САЩ, Тръмп обяви, че приходите му са около 100 хил. долара. Сега вече те са около 1 млн. долара.
 

Доклад за доходите на Тръмп