Почина актрисата и модел Анита Паленберг, която е по-известна на света с любовния триъгълник, който завързва с членовете на групата "Роулинг Стоунс". Новината беше потвърдена Кийт Ричардс и сина му Марлон. Както уточниха те, причина за смъртта на 73-годишната Паленберг са били усложнения, причинени от хепатит С.

Родена в Рим в семейство на германци, Паленберг изкарва изключително луди младини след преместването си в Ню Йорк. Там тя успява да се вмести в артистичните и меко казано авангардни среди на Анди Уорхол, Робърт Раушенберг и писателя Лерой Джоунс, след което отпрашва към Париж и започва кариерата си на модел. През 60-те и 70-те години на миналия век Паленберг взима участие и в някои филми като най-известна остава ролята й в научнофантастичната продукция "Барбарела".

Като модел през 1965 година тя предлага на членовете на "Роулинг стоунс" малко трева по време на концерта им в Мюнхен и оттогава живота й се променя изцяло. Малко след запознанството си с рок динозаврите тя започва връзка с китариста на "Стоунс" Браян Джоунс, който е основател на бандата. Това обаче не се оказва най-доброто ѝ решение, тъй като скоро той започва да я малтретира физически.

"Той се превърна в шизофреник. Стана изведнъж агресивен и насилствен", разказва по-късно Паленберг за вече несъществуващото списание "Чийп дейт". След смъртта му през 1969 година, когато той се удавя в басейн, Анита намира утеха в прегръдките и леглото на Кийт Ричардс, който и без това отдавна ѝ е бил хвърлил око. Двамата заедно имат три деца, едно от които загива още съвсем малко. Те се разделят след 14-годишна връзка, като се предполага, че в този период Анита е имала и краткотрайна афера с Мик Джагър.

След края на връзката си с Кийт Ричардс тя успява да прекрати зависимостта си към наркотиците и алкохола. Междувременно захваща множество проекти между Лондон и Ямайка, включително и внос на текстил от Индия. До края на живота си тя не се омъжва.

През 2008 година тя коментира пред The Guardian, че се е отказала да опише дивия си живот в автобиографична книга, тъй като всичките издатели са се интересували единствено от "мръсните пикантерии".

"Най-забележителната жена. Завинаги в сърцето ми", написа днес Ричардс в Twitter по повод смъртта й.