Около 500 души се събраха в сряда вечерта пред Съдебната палата в София, за да почетат четвъртата година от масовите протести #ДАНСwithme  срещу назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Годишнината от събитието бе използвана от организаторите й за отправяне на поредните искания към управляващите за радикална съдебна реформа.

Надсловът на демонстрацията отново бе "Марш за европейско правосъдие", както на 23 май, когато над хиляда души поискаха оставката на главния прокурор Сотир Цацаров заради множеството скандали, в които се забърка, включително ЦУМ-гейт

Маршът отново бе организиран от Инициатива "Правосъдие за всеки", Гражданско движение "Боец", екокоалицията "За да остане природа в България", Движение за обществен натиск и др.

От "Правосъдие за всеки" отбелязаха, че преди четири години гражданите масово са поискали оставката на Пеевски, но сега пропускат, че ролята на медийния магнат и депутат от ДПС в държавата е станала много по-голяма.

"Дошли сме да заявим, че искаме европейско правосъдие", казаха от организацията и припомниха призива си към президента да инициира пред политическите партии създаването на независима прокуратура по румънски модел и радикална реформа на Висшия съдебен съвет и съда. "Делян Пеевски сега има по-голям дял дял в държавата, отколкото през 2013 г.", заявиха от "Правосъдие за всеки"

От "Боец" допълниха, че сега няма нито една държавна институция, която да е независима и акцентираха върху искането за независимост на съдебната система, което всъщност е основен конституционен принцип в България.   

По време на протеста беше споменат ареста на руския опозиционер Алексей Навални преди дни по време на протест в Москва срещу корупцията в Русия и имаше освирквания за действията на руската полиция. От Инициатива "Правосъдие за всеки" казаха, че "единствената причина да не се използва такова насилие в България е страхът от началниците в Брюксел".

От Движение за обществен натиск заявиха, че България вече не прилича на европейска правова държава, а на държава от Латинска Америка или Централна Азия. Движението разкритикува хората, които са гласували за ГЕРБ на последните избори с аргумента да не се върнат комунистите на власт.

"Да не са се върнели комунистите, ама те не са си тръгвали! Те са си там в Министерския съвет! Ако сте твърди, тия накрая ще клекнат", обявиха от Движението за обществен натиск.

Също както в края на май, отново на протеста имаше възгласи, макар и по-слаби "Мафия!" и "Оставка!". Отново присъстваше чучелото на Цацаров и след около час престой пред Съдебната палата, където движението бе блокирано, шествието се отправи пред парламента. По пътя си маршът се спря пред Министерския съвет, където напомниха на премиера Бойко Борисов репликата "Ти си го избра!" към него по повод избора на Цацаров.

На протеста се появиха и футболни агитки, но тяхното присъствие бе обявено още в началото на демонстрацията като организаторите призоваха от мегафоните полицията да вземе мерки срещу тях. Присъстващите полицаи отделиха запалянковците и маршът продължи.

Марш за европейско правосъдие се състоя и в Пловдив, Варна и Русе.