Новосъздадената банка след сливането на СИБАНК и ОББ ще приеме името на втората. Процесът по ребрандиране започва от днес, като запазеният знак на KBC ще бъде поставен пред графичното изписване на ОББ. За момента двете банки ще продължат да работят като независими юридически лица и няма да последват значителни промени за клиентите преди оперативното им обединяване.

Това стана ясно по време на пресконференция, на която бяха представени подробности около придобиването на Обединена българска банка (ОББ) от страна на белгийската финансова група KBC, която в България притежава и СИБАНК. По време на събитието бе представено и новото ръководство на обединена банка, чийто главен изпълнителен директор ще бъде Петър Андронов.

Към топ мениджмънта на ОББ ще се присъедини и Ян Суинен като търговски пълномощник на банката, а по-късно към него ще се присъедини и Христина Филипова като прокурист.

С приключването на сделката за придобиването на ОББ, KBC става най-голямата финансова група в България с 10 компании, покриващи пълния спектър от финансови услуги - СИБАНК и ДЗИ (с две дъщерни дружества), ОББ, "Интерлийз" (с две дъщерни дружества), "ОББ Асет мениджмънт", "ОББ Факторинг", "ОББ Застрахователен брокер" и 60% от "ОББ Метлайф".

Андронов обяви и новия мениджмънт на дъщерните дружества. Главен изпълнителен директор на "Интерлийз" ще бъде Рудолф Кипта, а pредседател на Съвета на директорите ще бъде Франк Янсен

Катина Пейчева ще продължи да заема настоящата си позиция на изпълнителен директор на "ОББ Асет мениджмънт", а за председател на Съвета на директорите е избран Ян Суинен

Изпълнителен директор на "ОББ Застрахователен брокер" ще бъде Деян Аврамов, а председател на Съвета на директорите – Франк Янсен

"ОББ Факторинг" ще се ръководи от Цветана Георгиева, която и понастоящем ръководи компанията. 

Коста Чолаков, който е главен изпълнителен директор на ДЗИ, ще заеме и позицията председател на Управителния съвет на "ОББ Метлайф".