Министърът на транспорта Ивайло Московски заяви след заседанието на Министерски съвет коментира мерките, които са взети по време на теоритичните и практическите изпити за придобиване на свидетелство за правоспособност. Той напомни за наличието на изпитните терминали, през които са минали над 20 000 души.

За момента няма нито един сигнал за нарушения, информира министърът. Какво представлява изпитният терминал може да видите ТУК. Московски съобщи, че ще има кадрови промени в ДАИ. Той съобщи, че е оказано максимално съдействие за реализиране на акцията на ГДБОП в ДАИ. 

Акцията в ДАИ е била подготвяна в продължение на половин година, съобщи още министър Московски.

Той подчерта, че държавата ще бъде безкомпромисна към всички нерегламентирани практики, които могат да създадат предпоставки за ПТП, както и към хората, които стоят зад тях.

Още в следобедните часове на вчерашния ден антимафиоти започнаха да претърсват кабинети в сградата на автомобилната инспекция в София. В първите часове на операцията са задържани осем души, но в последствие, броят им се е увеличил. Към момента не е ясно колко от задържаните ще останат в ареста и на колко ще бъдат повдигнати обвинения.

До този момент няма информация да е арестуван директорът на Автомобилната администрация. Сградата на Агенцията е запечатана. Служителите на ГДБОП са иззели вчера следобед компютри и документи. Заради операцията на ГДБОП, в четвъртък и петък практически изпити по кормуване няма да има, обясниха запознати. Най­вероятно те ще бъдат пренасочени за уикенда, когато се обмисля вариант те да се провеждат от изпитващи от провинцията.