30-годишният Рашид Редуан, единият от тримата лондонски терористи биел жена си, която е британка, не й давал да излиза от къщата им и настоявал тя да носи хиджаб. Тези и още други шокиращи подробности разкри потърпевшата Чарис Лиъри пред "Мирър".

Касапинът удрял често Чарис по лицето и корема и я заключвал в къщи, ако я видел, че пуши или си е позволила чаша вино. Той й посягал дори на улицата, ако тя му се противопоставяла за нещо и се опитвал да й забрани да хапва друга храна освен "халал" - т.е. храни, които са разрешени от Корана.

Рашид изолирал жена си и тя не можела да се вижда с приятелките си дори и само за чашка кафе. Чарис се обаждала да откаже поканата, защото иначе рискувала да бъде набита или заключена за часове.

Той не желаел тя да пие или да пуши – той искал от нея да носи хиджаб, желаел традиционна мюсюлманска жена, а пък Чарис е съвсем различна и не искала това. Тя е определяна от познатите си като забавна, комуникативна, харесва да пие по питие и да запали цигара. 

Чарис разказва и потресаващи подробности за отношението на терориста към малкото им дете Амина. Рашид се опитал да я спре да посещава занимания по танци, а освен това не й давал да гледа телевизия, защото смятал, че това ще я превърне в лесбийка.

30-годишният Рашид Редуан се оженил за 38-годишната Чарис Лийри през 2012 г., но според информацията те са били разделени от януари, когато Чарис категорично отказала да приеме исляма. Тя споделя пред "Мирър", че безкрайно е мразила през цялото време неговата хомофобия и ислямистки идеи.