Няма да има оцелели в случай на въоръжен конфликт между САЩ и Русия, казва руският президент Владимир Путин в интервю с режисьора Оливър Стоун. Част от интервюто бе публикувано в канала Showtime в YouTube и е цитирано от руските медии.

„При „гореща“ война САЩ ли ще доминират?“, пита Стоун. „Мисля, че никой няма да я преживее“, отвръща Путин.

Variety.com разказва, че при подготовката на интервюто Стоун и Путин гледали филма на Стенли Кубрик „Д-р Стрейнджлав или как престанах да се страхувам и обикнах атомната бомба“ за хипотетичен ядрен апокалипсис в резултат на конфликт между САЩ и Русия.

Според Путин има надежда за промяна на руско-американските отношения“.

„Винаги има надежда, докато не ни понесат с бели калцуни към гробищата“, отвръща Путин на въпрос какво може, според него, да се очаква от победата на Тръмп на президентските избори в САЩ.

ТАСС цитира втора част от интервюто, в която Путин казва, че НАТО непрекъснато търси външен враг, за да оправдае съществуването си.

„Източният блок вече не съществува, няма го Съветският съюз. Тогава защо НАТО все още съществува?“, пита руският президент.

Наскоро американският „Политико“ разпространи друг фрагмент от филма „Интервю с Путин“, в което той нарича НАТО външнополитически инструмент на САЩ, които нямат съюзници, а само васали.

Целият документален филм ще бъде излъчен между 12 и 15 юни по кабелния канал Showtime на Си Би Ес.

През последните дни Путин дава необичайно активно интервюта, а поредната атаката към НАТО съвпада с приемането на Черна гора в алианса.