Колко често само си мечтаем да спечелим милионите от лотарията, мислейки си, че това ще превърне живота ни в приказка. Големите пари са предизвикателство, за което не всеки е готов.
Запознайте се с историите на тези 7 човека, които печелят страховити суми, с които не знаят какво точно да правят.

„Кралят на боклуците“ Мики Каръл, 10 милиона британски лири

През 2002, 19-годишен шотландски боклукджия печели повече от 10 милиона лири. Той започнал да си купува и да се кичи с тежки златни вериги, купил си лускозно имение за 700 000 лири и започнал да прави невиждани купони там. Веднъж дори той и приятелите му карали по улицата и стреляли по случайни коли със стоманени топки с помощта на катапулт и така потрошили над 32 коли.
Вестниците нарекли Мики „Кралят на боклуците“ (и то не заради доскорошната му работа). След няколко години на безкрайни партита парите свършили и Мики трябвало да продаде имението, което тогава вече приличало по-скоро на бърлога, за сумата от едва 100 000 лири, за да изплати заемите си. В момента Мики отново работи като боклукджия, но казва, че не съжалява за нищо, което е направил.

„Новият Ромео“ Карл Кромптън, 11 милиона британски лири
През 1996 Карл Комптън спечелил сумата от 11 милиона и станал любимец на папараците. Изглеждал като плейбой и водил живота на рок звезда, купувал си луксозни предмети и организирал откачени партита. Така му се лепнало името „Новият Ромео“ и бил смятан за един от най-желаните ергени в Обединеното Кралство.
За разлика от „боклукджията“, Карл инвестирал остатъка от парите си в недвижими имоти и удвоил печалбата. Сега е женен за своя бивша съученичка и те живеят заедно щастливи в голямата си къща.

„Тайният милионер“ Дейвид Ашкрофт, 12 милиона британски лири
30-годишният реставратор Дейвид Ашкрофт също станал един от най-известните късметлии във Великобритания, само че по друга причина: след като спечелил от лотарията през 1997 година, той не променил нищо в живота си.
Всичко, което направил, било да си купи камион, който да му помага за работата; каравана за родителите си и ремонтирал верандата на къщата си. В печалбата влизало и Ферари, но той го подарил на роднини. Вестниците нарекли Дейвид „тайният милионер“ и все още го наблюдават отблизо за това как харчи парите си. Последните новини за него са от 2013 година, които гласят, че сменил прозорците на къщата си. Никакви луди партита.

Брад Дюк, мъжът без амции, 220 милиона щатски долара
Брад Дюк от Айдахо, САЩ бил доста заможен и преди печалбата: бил собственик на 5 печеливши фитнес центрове. През 2005, когато спечелил от лотарията, заявил, че иска да събере 1 милиард долара, които да даде за благотворителност.
Брад останал верен на думите си и инвестирал в недвижими имоти и облигации, като през това време все още управлявал фитнес центровете си и дарявал. Все още не е събрал 1 милиард долара, но е удвоил капитала си и иска да напише книга, когато постигне целта си. Дюк казва: „Искам да направя правилното нещо с тези пари и да поделя това преживяване с другите.“

Андрю Дж. Уиттейкър Мл., най-нещастният късметлия, 314 милиона щатски долара
Когато Андрю „Джак“ Уиттейкър печели милиони от лотарията, всички си помислили, че ще успее да ги умножи и да преуспее, защото неговата строителна компания била оценена на над 17 милиона долара. Но нещата въобще не се случили по този начин. Джак дал 10% от печалбата си за благотворителност и купил къща и кола на продавача, от който купил печелившия билет. Но тогава демоните на Джак го застигнали. Той започнал да пие и да залага, като така профукал огромни суми. След това обирджии отмъкнали 500 000 долара от колата му. В допълнение някои източил банковите му сметки като с фалшиви чекове. През 2016 незатрахованата къща на Джак изгоряла до основи. В резултат от всичко това, за 4 години Джак останал без пукната пара и с дългове към казина равняващи се на 1,5 милиона долара.

Джейн Парк, която иска да съди лотарията, 1 милиона британски лири 
Джейн Парк е най-младата късметлийка, удряла джакпота: тя спечелила, когато била едва на 17 години. Джейн моментално отишла на шопинг, но 4 години по-късно тя казва, че иска да осъди лотарията. Момичето трябвало да сe справи с доста завистливци и дори да наеме бодиград от страх, че някой може да изпълни заканите си срещу нея. „Животът ми можеше да е 10 пъти по-добър, ако не бях спечелила“ казва Джейн.

Питър Лейвъри, бивш шофьор на автобус, 10 милиона британски лири
Въпреки, че е бил просто шофьор на автобус, Питър Лейвъри от Белфаст използвал парите си най-мъдро от всички: открил няколко бизнеса, като най-известният от тях е фабрика за уиски – първата в Белфаст от 75 години насам. Освен фабриката, до нея има зала за дегустация и ресторант с 200 места.
Там Питър произвежда „Дани Бой“, великолепно ирландско уиски. „Работя повече, отколкото преди да спечеля.“, казва Питър, „но съм щастлив, а фабриката ми е като още една печалба от лотарията.“