Футболистите на „Дунав“ и ЦСКА ще се срещнат днес от 20 часа за последния мач от първенството в Първа лига. Двубоят ще е нова страница от спортния летопис на Русе, тъй като ще се играе за първи път на електрическо осветление. Дори заради този факт очакванията са, че на стадиона отново ще присъстват много зрители като в мачовете срещу „Локо“ /Пд/, „Лудогорец“ и „Левски“. Фенклубът „Дунав завинаги“ призова вчера любителите на футбола в Русе да запълнят всяко място на Градския стадион. 
ЦСКА няма за какво да играе, тъй като има аванс от 5 точки пред „Левски“ и е вицешампион. Залогът за „Дунав“ е доста по-сериозен - победа и дори равенство ще позволят на отбора да завърши четвърти, което пък ще му даде възможност да преследва участие в Лига Европа. Дунавци могат да си позволят и минимална загуба, стига „Локо“ /Пд/ да не се „развихри“ и да набута няколко топки в мрежата на „Лудогорец“ в Разград.
„Дунав“ и ЦСКА се срещнаха дотук на три пъти. Стартовият двубой на 11 септември миналата година завърши с победа за дунавци от 2:0. Тогава Васко Шопов даде аванс на отбора си, а Антон Огнянов разпъна на кръст вратаря Георги Китанов с фамозен шут по диагонала.
Срещата на „Българска армия“ /16 декември/ мина под знака на брутален съдийски произвол. Реферът Ангел Ангелов не даде чиста дузпа за „Дунав“ и не даде дузпа за русенци при грубо нарушение на Китанов срещу Васко Шопов. „Червените се измъчиха доста, но с късни голове успяха да победат с 3:0 /Рубен Пинто, Борислав Чорбаджийски, Александър Дюлгеров/.
„Дунав“ се опъна на днешния си съперник и в мача на 7 май тази година. Двубоят на „Армията“ вървеше с превъзходство за „червените“, но те съумяха да стигнат до трите точки с късни голове на Фернандо Каранга и Рубен Пинто. 
Главен съдия на мача днес ще е Георги Димитров.