Хората по света стават все по-пристрастени към смартфоните, показват международни наблюдения. 

Всеки днес в технологичната индустрия се опитва да разбере как би изглеждала пост-смартфон епохата, посочва американският сайт Business Insider.

Потребителите на умните телефони с високоскоростна свързаност прекарват повече и повече време гледайки екраните. В много страни по света хората са прекарвали през 2016 г. най-малко 1 час дневно с погледи в телефоните.

Ставаме "прилепнали" към тези устройства, отбелязват анализатори. Времето, което прекарваме пред тях, е много по-дълго от преди, по данни на Statista от САЩ. В Бразилия се оказва, че средното време за потребление на смартфоните е достигнало... близо 5 часа дневно. 

Във всички държави, изследвани от Statista, времето което хората прекарват дневно пред телефоните се е покачило от 2012 г. насам. В САЩ средното време за потребление на онлайн услугите и другите опции в модерните телефони е над 1 час повече за денонощие, в сравнение с преди 4 години. 

Една от причините е, че телефоните станаха по-мощни, по-бързи и те могат да правят повече неща - следователно използването им се увеличава. 

Дори при цялото говорене за изкуствения интелект (AI), добавената реалност (augmented reality) и футуристични технологии, е добре да си припомним, че повечето от нас все още живеем в свят на смартфоните, допълва Business Insider.