Близо 2 млрд. потребители по света използват социалната мрежа Facebook. Това обаче повдига редица въпроси, свързани с поверителността на личната информация.

От компанията многократно за заявявали, че не не подслушват разговорите на своите потребители и не записват подобни данни на сървърите си.  Въпреки това броят на потребителите, които се притесняват за сигурността си не е никак малък. 

Още преди да започнете да използвате Facebook Messenger вие давате съгласие приложението да има достъп до микрофона. Изданието MakeUseOf предлага решение на този проблем и начин да изключите микрофона на Facebook Messenger, така че никой да няма достъп до вашите разговори. 

От настройките на приложението може да блокирате този достъп, като влезете в "Settings" менюто и изберете раздела "Privacy". Там се намира опцията "Microphone", както и бутон, с който можете да спрете тази функция. 

Така ще си гарантирате, че Facebook няма тайно да ви шпионира през микрофона. Тези съвети са приложими за iPhone и iPad. При смартфоните с Android менюто е почти идентично, пише изданието digital.bg. 

 да си гарантирате, че Facebook няма тайно да ви шпионира през микрофона. В заключение ще отбележим, че това са съвети за iPhone и iPad, но при смартфоните с Android менюто е почти идентично.