Градски SUV - комбинацията от тези две определения съвсем доскоро звучеше като оксиморон. Но е безспорен факт, че все повече хора търсят удобството на SUV-моделите при по-достъпни цени. По-висока позиция на седене,  по-малко навеждане, за да влезеш в купето и пълно спокойствие при атакуване на бордюри или леки кални коловози - аргументите в полза на този тип автомобили са очевидни.

Opel Crossland X навлиза в сегмент, в който досега лидерството принадлежи на френските марки Renault и Peugeot. Crossland X е доста близък по размери до хитовия Mokka X на Opel, който досега защитаваше - при това супер достойно! - честта на германците в този сегмент. В сравнение с Mokka X Crossland X добавя повече багажно пространство и изцяло нови турбо двигатели, бензин и дизел - мотори на Peugeot, свидетелстващи за роднинската връзка между марките Opel и Peugeot Citroen в бъдеще. Дефицит спрямо досегашня кросоувър на марката е липсата на задвижване 4х4.

Но ако 4х4 е водещ аргумент за избор на градсски SUV за вас, то все още можете да разгледате и предложенията за Mokka X. Двата модела продължават да се продават паралелно.

Цените на Crossland X, впрочем, започват от 29 180 лева с ДДС. Нямаме търпение да го изпитаме на живо и да ви разкажем лично какво е усещането да го шофираш.