Където е Златан, там е купонът! Шведът е доказвал това правило много пъти и не пропусна отново да събере погледите върху себе си и на финала в Лига Европа. 

Въпреки че нападателят лекува травма и не успя да играе в решителната среща, той беше едно от главните действащи лица в празненствата след триумфа. Радостта на 35-годишния Ибрахимович е разбираема, тъй като трофея в Лига Европа е пръв от голям международен турнир в неговата забележителна кариера. 

Nr 33

Публикация, споделена от IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) на

Освен с купата, която веднага демонстрира в социалните мрежи, Златан си тръгна от Стокхолм и с примамлива оферта. Той игра за "червените дяволи" само един сезон, но феновете правят всичко възможно, за да го убедят да остане. Един от тях го посрещна с голям транспарант с надпис: "Златан, остани и може да имаш жена ми". Шведът със сигурност оцени шегата и дори позира с шегаджията. Дали обаче ще преподпише контракта, който изтича след дни, вкаралият 28 гола този сезон нападател все още не е обявил.

Самото появяване на стадиона предизвика бурни овации от страна и на двете агитки. Стокхолмските фенове не спестиха скандиранията за голмайстор номер 1 на шведския национален отбор, агитката на "Аякс" пък припомни, че пътят на Златан към големия футбол тръгва именно от холандския тим. 

А самият Ибрахимович пристигна на стадиона в типичния си стил - в голф количка и с патерица, която се надява в скоро време да захвърли и отново да се впусне в игра.