Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Жозе Моуриньо не скри радостта си от спечелването на Лига Европа и за пореден път заяви, че отборът е постигнал целта си, въпреки че не се класира в призовите места в английското първенство.

"Избрахме този начин да попаднем в Шампионската лига, вместо да се борим за четвъртото място в Англия. Върнахме се с трофея, при това много важен. Сега "Манчестър Юнайтед" е спечелил всичко, което може да се спечели. Днес играхме разумно и рационално. Бяхме по-силни от съперника. Във футбола е пълно с поети, но те рядко печелят титли", каза след финала Специалния.

"Червените дяволи" се наложиха с 2:0 над "Аякс" в Стокхолм и вече имат в колекцията си купи от всички турнири, в които са участвали в историята си.

В Премиър лийг "Юнайтед" остана на шеста позиция, но въпреки това ще играе в Шампионска лига следващия сезон, като победител в Лига Европа. Заради тактиката си да съсредоточи усилията си в спечелването на международния турнир, а не в по-добро класиране у дома, Моуриньо беше силно критикуван от привържениците.

"Това е краят на един много сложен сезон, но много-много добър. Искахме много повече от това да завършим на четвърто, трето или второ място във Висшата лига. Постигнахме си целта, завръщаме се в Шампионска лига, печелейки важен трофей", завърши той.