За шеста поредна година автомобилни сервизи от цялата страна имат възможността да вземат участие в престижния конкурс „Автомобилен сервиз на годината”, организиран от Shell България, с подкрепата на Орбико България и SGS България. В него ще бъдат отличени професионални автомобилни сервизи, които развиват знанията и уменията на своите служители, стимулират профилактиката, качественото обслужване и доброто отношение към клиентите, и така им помагат да се наслаждават на шофирането. Повече от 160 сервиза са участвали досега в състезанието, търсейки признанието както на професионално жури, така и на клиентите си.

„Конкурсът „Автомобилен сервиз на годината“ се утвърди като платформа, която среща интересите на професионалните автосервизи, експертите и клиентите, които така оценяват работата им. Инициативата се разви през годините, и в стремежа си непрекъснато да предлагаме нови неща, тази година обновяваме критериите за оценка и добавяме нова категория - „Обслужване на хибридни и електрически автомобили.“ ,  коментира г-жа Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България.

Изборът на победител ще протече в две фази. В първата, която продължава до 5 юни, потребителите могат да гласуват онлайн за сервиза, който подкрепят на адрес: www.carworkshopoftheyear.com. На 6-ти юни ще бъдат обявени първите пет сервиза от всички конкурсни категории, които преминават на втори кръг. От 7 до 20 юни тези сервизи, които са получили най-много подкрепа, ще бъдат посетени на място и оценени от авторитетно жури.

Голямата награда „Автомобилен сервиз на годината” ще бъде присъдена от журито на един от победителите в пет конкурсни категории – „Голям мултифункционален сервиз”, „Компактен мултифункционален сервиз”, „Грижа за автомобила и околната среда при избор на смазочни продукти“, „Обслужване на хибридни и електрически автомобили“ и „Близо до клиента” (за сервиза, събрал най-много гласове от потребители по време на онлайн гласуването). Няма ограничение за броя сервизи, представители на една и съща верига, които могат да участват самостоятелно.

Победителят в конкурса, освен професионалното признание и правото да носи титлата „Автомобилен сервиз на годината 2017“, ще има възможност да изпрати един свой представител на кръг от Формула 1 в Монца, Италия, през 2018 г. Всеки от наградените сервизи ще получи ваучери за гориво от Shell България на стойност 1 000 лв. с ДДС; 20 л. моторни масла Shell Helix от Орбико България; и безплатeн тест на проба моторно масло по пълния обхват на изпитване на моторни масла, предлаган от SGS България, на стойност 388 лв. с ДДС.

Журито, съставено от автомобилни експерти, журналисти и представители на Shell България, Орбико България и SGS България, ще извърши своята оценка на базата на измерими параметри, проверени и потвърдени от независимите експерти на SGS. Наградите ще бъдат връчени по време на специална церемония на 28 юни 2017 г. За поредна година конкурсът се провежда в партньорство със сп.  BBC ТopGear.

Организаторите на конкурса са предвидили и допълнителни награди - служителите на сервизите-финалисти във втория етап на инициативата, ще имат възможност да разширят допълнително квалификацията си като присъстват на обучение за контрола на качеството и количеството на горивата и маслата.