14-ГОДИШНО МОМЧЕ без книжка е заловено да кара нерегистриран мотопед в Бяла в петък сутринта. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление. Без книжка е хванат да кара фолксваген и 28-годишен мъж в Долно Абланово. Справка показала, че Х.Т. прави същото нарушение в едногодишен срок от предното нарушение.
АВТОМАТ ЗА КАФЕ Е РАЗБИТ на ул. "Любен Каравелов" за периода от 6 април до 19 май. С техническо средство били премахнати катинар от корпуса и вратата на автомата, след което е открадната метална каса с намиращата се в нея сума от около 50 лева. От монетника липсвали пък 250 лева, а той е намерен до машината. 
КРАЖБА НА ТОК е засечена в Ценово при при проверка на "Енерго Про". Инкасаторът е установил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа за ниско напрежение и е уведомил полицията.
ЯТО СТЪРШЕЛИ е третирано с инсектицид в района на стадион "Дунав" в събота. Сигналът е подаден от русенци, които бягали за здраве на пътеката. Установено е, че жилещите насекоми излизали от изгнили дънери.
ЧЕТИРИ КОЛИ СА ГОРЕЛИ заради технически неизправности. В петък сутринта преди разклона за Мартен пламнала лада. В 12.30 е горяло пежо във Ветово. В събота надвечер в "Опел Астра" маслото от двигателя обляло колекторните тръби и се запалило. Пламналият в неделя на ул."Сан Стефано" "Фолксваген голф 2", за който "Утро" писа вчера, в събота е бил на ремонт, но явно поправката е била некачествена.