Сър Ричард Брансън, един от най-успешните британски предприемачи, пристигна в България.

Тази вечер той ще изнесе лекция и ще разкаже за личния си опит по пътя към успеха, за иновациите и устойчивото развитие на бизнеса и икономиката.

„Надявам се да съм полезен. Това е първият път, в който идвам в България, и се надявам да си прекараме чудесно”, каза милионерът при пристигането си.

„Имам и известен български приятел – Григор, тенисиста. Аз съм най-големият му фен”, коментира още той.

Брансън е един от най-успешните британски предприемачи. Той е основател на конгломерата „Върджин груп”, в който влизат над 400 компании, включително звукозаписната „Върджин рекърдс”, телекомуникационната „Върджин мобайл” и авиокомпанията „Върджин Атлантик”. 

За „Върджин” работят над 60 хил. души в 50 страни, а приходите на групата за 2012 г., например, са близо 24 млрд. долара.

Освен като изключително успешен бизнесмен, Брансън е известен и като човек с приключенски дух – той стои зад проекти като опит за най-бързото прекосяване на Атлантика и основаване на компания за… космически пътешествия – тя е факт, казва се „Върджин галактик”.

66-годишният бизнесмен държи много и на връзката с хората – той е един от най-активните британци в социалните мрежи като „Туитър” и е рекордьор по най-много последователи в „ЛинкдИн”.