Шествие по централната улица „Александровска“ ще проведат на 21 май, неделя, феновете на „Дунав“ в Русе. Инициативата е част от организацията, свързана с предстоящия мач на „драконите“ в шампионския плейоф на Първа лига с „Левски“ София.

Както вече съобщихме, двата отбора излизат един срещу друг на Градския стадион в Русе 21 май, неделя, от 17:30 ч. Интересът към срещата расте с всеки изминал час. Предварителната продажба на билети стартира в началото на седмицата и ще продължи и утре, а в деня на мача пропуските могат да бъдат намерени на касите на стадиона.

Припомняме, че 3 кръга преди края на първенството в родния елит русенският клуб излезе еднолично на четвъртото място в класирането. При определени условия тази позиция ще даде възможност за квалификации за Лига Европа.

„Самият факт, че „Дунав“ от Русе постигна това завръщане в елита е исторически, защото се случва 25 години след последния ни мач в „А“ група. Това е сбъдната мечта за нас. „Драконите“ обаче не спряха дотам и ни карат да продължаваме да мечтаем все по-смело. Те доказаха повече от категорично, че мястото ни е сред най-добрите. Сега, три кръга преди края на този паметен сезон, нашият отбор е с 3 точки пред основните си конкуренти „Черно море“ и „Локомотив“ Пловдив в борба за място, което при определени условия може да ни осигури и място в Европа. Повече от всякога „Дунав“ има нужда от подкрепа. Тези футболисти, тези треньори, това ръководство я заслужават и трябва да я получат. Затова ние отново ще сме там и ще се постараем да подкрепим по най-добрия начин нашите любимци. Нека преди това се съберем и отидем заедно на стадиона. Шествието започва в 14:30 ч. на 21 май, неделя, от мястото, от което стартираха празненствата ни за зАвръщането в елитА година по-рано – Паметника на Свободата. Ще преминен по централната „Александровска“ до Альоша и оттам през Парка на Възрожденците ще влезем на стадиона. Всеки желаещ, всеки, който обича и носи в сърцето си „Дунав“ от Русе е добре дошъл“, заявиха от клуба на привържениците „Дунав завинаги“.