Атаката срещу моя служител в Министерството на отбраната е организирана от ДПС, това е проверена информация. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов пред журналисти в Народното събрание за казуса със снимката на служителя в Министерството на отбраната Иво Антонов, съобщава „Фокус".

„Целта е ясна- да се дестабилизира правителството, да се нагнети напрежение между „Обединени патриоти" и ГЕРБ и това да доведе до падане на правителството, елементарни игри, които няма как да минат", заяви Красимир Каракачанов. Той обясни, че в конкретния случай става въпрос за снимка от преди 10 години. „Иво Антонов от 18 години е служител на министерството, през всички тези години атестациите от всички министри и негови началници, а са се сменили много правителства, са отлични. Това беше човекът, благодарение на който започна държавната политика за възстановяване на войнишките паметници и гробища извън пределите на България", посочи министърът.

„Бях в Брюксел, когато това се случи, разпоредил съм още вчера заместващият ме зам.-министър да го извика и да поиска обяснение. В този момент служителят Антонов получава сърдечна криза от притеснение. Това е съвсем човешко - след 18 години в министерството заради една снимка от преди 10 години някой да иска да те изхвърли", коментира Красимир Каракачанов. „Не е нормално и човешко докато този човек е в болница да взимам каквито и да е решения, ще изчакам да излезе и ще го извикам за лично обяснение, не че не го познавам, и тогава ще взема решение какво да правя", поясни той и допълни, че е длъжен да защитава служителите на Министерството на отбраната и не може да предприеме действия преди да знае за какво става дума.

„Представете си, че не бях се поинтересувал и бях разпоредил на зам.-министър да го уволни и с този човек се случи нещо - кой носи моралната отговорност, кой ще погледне жена му и децата му в очите", каза още Красимир Каракачанов.