Лидерът на "Атака" Волен Сидеров защити партньора си във властта Валери Симеонов от критиките към него около избухналия "хитлеристки" скандал. Сидеров обясни, че познава Симеонов от ученическите години и увери, че той никога не е имал нацистки възгледи. 

"Искате да изкарате нацист някой, който не е нацист", обърна се лидерът на "Атака" към БСП, които поискаха оставката на Симеонов.

Скандалът тръгна от зам.-министъра на МРРБ Павел Тенев, чиято снимка с хитлеристки поздрав обиколи социалните мрежи. Тенев бе уволнен от Борисов, но междувременно Симеонов го защити, цитиран да казва, че и той можел да има майтапчийски снимки от младежките си години около лагера "Бухенвалд".   

Заради тази реплика всички партии в парламента, без управляващите, поискаха оставката на Симеонов. Вицепремиерът пък обясни, че не бил цитиран правилно и ще съди вестник "Сега". Изданието обаче потвърди, че стои зад информацията. 

В декларация от парламентарната трибуна днес Волен Сидеров обясни, че и основателят на "Шел" е бил истински симпатизант на Хитлер, но това не значи, че някой трябва да закрие бензиностанциите му. 

"Имам горчив опит, аз и "Атака" бяхме показвани като нацисти, хитлеристи, граф Дракула и други, в същото шоу, което сега иска да ни вкара в изборна система, която е пагубна за България. Осъдих го, но вотът ни бе ударен. Сега е същото", каза Сидеров. 

"Политиката е жестоко занимание, за всяка една грешка плащаш много висок данък", допълни още Сидеров и призова към умереност. 

Той обвини БСП, че критикуват управлението, защото то започва да се справя. Според него социалистите искали да стреснат Европа, че ГЕРБ управляват с нацисти.

"Не, управляват с хора, които не се страхуват, понесли са много удари, но продължават да бъдат коректни и точни", каза Сидеров. 

Той призова социалистите да не да търсят измислени скандали. Иначе и патриотите можело да обвинат БСП, че през 2005 година са управлявали със сина на човека, снимал се с Хитлер - Борис Трети. 

В защита на Симеонов се включи и Александър Сиди - депутат от ВМРО в групата на Обединените патриоти, който е от еврейски произход. 

"Днес аз съм тук, защото цар Борис Трети - Обединител, докато се е снимал с Хитлер, е успял да спаси моите дядо и баба", каза той в специално изявление. Сиди призна, че за него е чест да е в парламента, чийто председател е бил Димитър Пешев. 

"Същият Димитър Пешев, който спаси българските евреи и който бе осъден от Народния съд за фашизъм. Същите тези, които тогава осъдиха Пешев, днес отново раздават присъди", каза още той. 

Сиди обвини социалистите, че "тъпчат стените си във Facebook" с червени знамена със сърп и чук, под каквото Сталин е избил милиони.

"Ако продължавате да наричате мен и моите колеги фашисти, вие поругавате паметта на моите предци", каза още депутатът.