Днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, но само на отделни места е възможно да превали за кратко. Ще духа слаб източен, в Източна България до умерен североизточен вятър. Максимални температури, в повечето места, между 20° и 25°, в София 22°. Това съобщи за „Фокус" дежурният синоптик Георги Цеков от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Атмосферното налягане в сутрешните часове ще бъде малко по-високо от средното за месеца. През деня ще се понижи още малко и ще доближи средната стойност.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността в часовете преди обяд. Без валеж. Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури на въздуха: 19°-20°. Температурата на морската вода е 17-18°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността. Ще се задържи почти без валеж. Ще духа умерен североизточен вятър, който през деня ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 8°.