"Извънземните ме накараха да ритна бабата" – крещял пред слисаната тълпа от хора, станали свидетели на бруталната вендета на спирка в Бургас, когато 26-годишен младеж ритна зверски възрастна жена в гърба.

Грозната сцена се разиграва на 9 май следобед на автобусната спирка до блок 61 в бургаския кв. "Изгрев".

Охранителна камера запечатва зловещото нападение. На кадрите се вижда как възрастната жена става от мястото си и се готви да се качи на пристигащия автобус. В този момент изневиделица получава ритник в гърба. Внезапният удар я събаря на земята.

На кадрите се вижда още как нападателят си тръгва, но секунди по-късно се връща и започва да крещи. Веднага друга жена се притичва на помощ на безпомощната пенсионерка.

Мъжът се връща още веднъж, с огромно паве в ръце, готов да го хвърли върху баба Виолета, но сам се отказва от пъкления си план.

"Бях на спирката 5 минути преди да дойде автобусът. Видях го тоя Живко как седи на една пейка и си крие устата с ръце и така странно си мърдаше пръстите. Имаше един такъв налудничав, обсебен поглед", разказва пред "България днес" Нина –  единствената жена, която се притичва на помощ на падналата на земята старица, докато всички останали гледат безучастно отстрани.

"Първоначално си помислих, че са баба и внук и вероятно възрастната жена е отказала да му даде пари, или нещо такова", продължава разказа си тя.

"Когато Виолета пристигна на спирката двамата не се поздравиха, седна да чака автобуса, точно до седалката на Живко. Той й изкрещя: "Премести се на другата седалка, разкарай се". Виолета се премести през няколко места и дори застана с гръб към него, без да каже и дума. Изведнъж младежът стана, изплю се върху жената и я замери с картонена чаша от кафе. После пак седна", разказва свидетелката на бруталната разправия.

"Аз нищо с нищо не съм провокирала тази агресия. Дори когато ми изкрещя да се преместя, станах и се отдалечих, за да не го дразня. В шок съм, от няколко дни не спират да ме тормозят чужди хора, моля ви, оставете ме на мира", коментира случката и самата Виолета.

Пред свои приятелки възрастната дама разказала още, че след ритника Живко й креснал: "Ще счупя костите на всички българи".

26-годишният Живко Кючуков бе разпознат и задържан само в рамките на три часа след нападението. Арестуван бе за 24 часа и освободен, след като мярката му изтече.

Живко е криминално проявен и по думи на негови познати е освидетелстван. Младежът от години се борел с шизофрения, лежал е в психиатрията, а оттам е освободен за домашно лечение.