Щабът на Антъни Джошуа се е обърнал официално към Международната боксова федерация (IBF) с молба да отложи мача за защитата на титлата в тежка категория срещу Кубрат Пулев, но да остави колана притежание на британеца.

“На 11 май IBF получи молба от Еди Хърн (промоутър на боксьора) да направи изключение с Джошуа и да не му отнема пояса, въпреки че задължителната му защита срещу Кубрат Пулев няма да бъде проведена в срок. Очаквам отговора на лагера на Пулев, ако “Зауерланд” са съгласни на такова изчакване, IBF ще прецени дали да отнеме титлата на Джошуа”, обясни президентът на федерацията Дарил Пипълс пред специализираното издание "World Boxing News".

Джошуа иска първо да излезе в мач-реванш срещу Владимир Кличко, а след това да прибегне до задължителната защита на желания от Пулев пояс.

Решението е изцяло в ръцете на промоутърската агенция на българина - "Зауерланд". Ако обаче получи отказ, Джошуа ще трябва да оваканти титлата.

Британецът стана носител на титлите в тежка категория на Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова асоциация (WBA) и Международната боксова организация (IBО) след като победи Владимир Кличко пред 90 хил. зрители на стадион "Уембли".

Пулев пък се превърна в основен претендент за пояса, след като победи Кевин Джонсън пред родна публика и защити интерконтиненталната си титла.