Първи голям юбилей отбелязва ВМА. Днес се навършват 10 години от първата трансплантация на черен дроб в болницата. На събитието са поканени да присъстват министърът на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на здравеопазването проф. Николай Петров, представители на структурите на военното ведомство, депутати, специалисти от лечебни заведения и координатори по донорство от цялата страна.  

На 21 април 2007 г. във Военномедицинска академия е извършена първата трансплантация на черен дроб. Денят е бил събота, а нуждаещият се от нов черен дроб е 33-годишен офицер  от Казанлък. Още в нощта преди операцията екипи на ВМА са извършили специализиран транспорт до областната болница във Велико Търново и обратно, за да поемат поддържането на жизнените показатели на 40-годишната пациентка, която става донор. Самата екслантация и транслантация на черния дроб във ВМА са продължили около 5 часа и 30 мин.

Днес чернодробните трансплантации са 59, а медиците говорят за тях не като за чудеса, а като за рутинна дейност. На 14 етаж се намира Клиниката по чернодробно –панкреатична и трансплантационна хирургия. Нейн началник е носителят на приза "Лекар на годината за 2016 година” –професор Никола Владов. Не случайно на същият етаж, срещу нея  е и Клиниката по гастроентереология, ръководена от професор Крум Кацаров. Защото операцията се извършва в едната, но пациента продължава следоперативното си наблюдение и възстановяване в другата. Двамата  професори дълго време се обучават в Париж ,преди да извършат първата  трансплантация- на черен дроб. От началото на годината медиците са извършили 4 трансплантации.