Сблъсък между две момичета от първи клас в средното училище "Иван Вазов" в Бургас завърши с нараняване на главата на едно от децата. Инцидентът е станал вчера в двора на училището, по време на почивката в занималнята. Заради пропуска в опазването на здравето на децата тяхната учителката беше уволнена.

Според директора на училището Виктор Григоров децата са приятелки и играели заедно. По думите му, те са късали цветя, когато намерили бутилка от шампанско в тревата. Предполага се, че те са се скарали за нея.

„Едното дете удря с бутилката другото над дясната вежда. Те самите твърдят, че са добри приятелки и как се е стигнало до този инцидент сами не могат да дадат обяснение", съобщи директорът на на учебното заведение.

„Притеснението е, че отново има сблъсък между деца, и то в първи клас на едно от бургаските училища. Добрият резултат е, че родителите много бързо намериха общ език помежду си, нямат претенции един към друг“, коментира Виолета Илиева, началник на РИО-Бургас пред БНТ.

Най-вероятно бутилката от шампанско е останала от изпращането на абитуриентите от Професионалната гимназия по електротехника, което е било само половин час преди следобедната смяна на средното училище.

„Възможно е в този момент преди да е било почистено там да е останала някаква бутилка. По принцип бутилки не е редно там да има“, коментира още Григоров.

В училище „Иван Вазов“ учат близо 250 деца, а в професионалната гимназия около 500. Училището е в центъра на морския град, с високи огради и специализирана охрана.